domingo, 2 de febrero de 2014

Expats

Nada más fácil para un expat (que suena como más moderno que "inmigrante") que hacer vida social en Dubai. Te apuntas en http://www.meetup.com en el grupo que más te apetezca, asistes a cualquiera de las reuniones y como todo el mundo está en tu misma condición entras a saco a enterarte de la vida y circunstancias de los demás, y empiezas a conocer gente procedente de sitios que ni sabes que existen y con vidas y oficios de novela. Y de ahí a donde quieras llegar, desde tomar una copa e irte hasta compartir viajes o fines de semana con actividades diversas.

EXPATS
There is nothing for an expat (it sounds like more modern than 'inmigrant') easier than doing social life in Dubai. You sign up in meetup.com in the group you like the most, you join any of the meetings and as everyone is in you same condition you go directly for knowing the life and circumstances of the other ones and start meeting people coming from places you don't even know exist and with novel-like lifes and occupations. And from there you go wherever you want to, from having a drink and leaving to sharing trips or weekends including various activitites. 

EXPAT'LAR
Bir expat için (kullağa 'göçmen'den daha modern gibi geliyor) Dubai'de sosyalleşmekten daha kolay (bir) şey yok: http://www.meetup.com'da en hoşuna giden gruba katılırsın, herhangi buluşmaya gidersin ve madem herkes senin aynı durumunda başkalarının hayatını ve olaylarını öğrenmeye doğrudan girersin** ve varlığından bile haberdar olmadığın yerlerden gelen, romanlardaki gibi hayatları ve meslekleri olan  insanlarla tanışmaya başlarsın. Oradan da nereye ulaşmak(gitmek) istersen ulaşabilirsin(gidebilirsin), bir bardak içki içip (oradan) ayrılmaktan seyahatler ya da değişik aktiviteler içeren haftasonları paylaşmaya kadar. 

Expatlar
Bir expat için (kulağa göçmenden daha modern falan geliyor herhalde) Dubai'de sosyalleşmekten daha kolay bir şey yok: www.meetup.com'da en hoşuna giden gruba katılırsın, buluşmalardan birine gidersin ve herkes seninle aynı durumda olduğu için hayatlarını ve koşullarını en ince detayına kadar öğrenebilir, varlığından bile haberdar olmadığın yerlerden gelen, romanlardaki gibi hayatları ve meslekleri olan insanlarla tanışmaya başlarsın. Oradan da, olayı nereye götürmek istiyorsan götürebilirsin, bir kadeh içki içip oradan ayrılmaktan beraber seyahate çıkmaya ya da değişik aktiviteler içeren haftasonları geçirmeye kadar.

Expatlar
Bir expat için (kulağa göçmenden daha modern geliyor) Dubai'de sosyalleşmekten daha kolay bir şey yok: www.meetup.com'da en hoşuna giden gruba katılırsın, buluşmalardan birine gidersin ve herkes seninle aynı durumda olduğu için onların hayatları ve koşulları hakkında rahatça konuşabilir, varlığından bile haberin olmayan / haberdar olmadığın yerlerden gelen, romanlardaki gibi hayatları ve işleri / meslekleri olan insanlarla tanışmaya başlarsın. Oradan da, olayı nereye götürmek istiyorsan götürebilirsin, bir kadeh içki içip oradan ayrılmaktan seyahate çıkmaya ya da değişik aktiviteler yapacağın haftasonlarına kadar.

* Do you say 'sosyal hayat yapmak'?
** The original is a colloquial expression, something like 'entering with a sack' and it already conveys the idea that you start talking here and there with no inhibition.