domingo, 8 de diciembre de 2013

DIFF

http://www.dubaifilmfest.com/en/audience

Ayer dio comienzo la décima edición del Festival Internacional de Cine de Dubai, con nada menos que 174 películas, 70 de ellas estrenos. Ahora sí que no hay excusa para no atiborrarse de cine de ese que se hace por el mundo.

Para abrir boca, "Kajarya", una truculenta historia basada en la igualmente truculenta realidad de nacer mujer en la India.

http://dubaifilmfest.com/en/films/detail/kajarya/35833/2013

DIFF
Dün 70 prömiyer dahil olmak üzere tam tamına 174 filmden oluşan Dubai Uluslararası Film Festivali'nin onuncusu başladı. Dünyanın dört bir yanından filmleri doyasıya izlememek için artık hiçbir bahane yok.

İlk olarak Hindistan’da kadın olarak doğmuş olmanın korkunç gerçeğini yansıtan aynı derecede korkunç bir hikayesi olan ‘Kajarya’ var.




Y para seguir, "Mahi va gorbeh" (Fish & Cat), un curiosísimo ejercicio cinematográfico-espacio-temporal en una única toma de dos horas y cuarto, a cargo de Shahram Mokri, un jovenzuelo iraní interesado por la física cuántica; no digo más.

http://dubaifilmfest.com/en/films/detail/mahi-va-gorbeh/35357/2013

Sonra da 'Mahi va gorbeh' adında iki saat on beş dakika civarı süren tek bir çekimden oluşan son derece ilginç bir sinema-uzay-zaman egzersizi var. Yönetmeni Shahram Mokri, kuantum fiziğiyle ilgilenen iranlı bir delikanlı. fazla söze hacet yok